treba sa sťažovať priamo na pošte a písať na cetrálu
Malinovské fórum
Titulok: Re:Re:Re:Re:pošta Vložil: poštár Dátum: 31.01.2013
na pošte ked som sa stažoval pekne ma vysmiala do papule ze aj oni su ludia. cize nepomohlo lebo oni neberu do uvahy nazor ineho len svoj
Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:pošta Vložil: 100rocna opica Dátum: 31.01.2013
zamestnanec posty s tym nic neurobi....vypisat peticiu alebo ziadost o zmenu uradnych hodin a poslat na centralu. bolo by naj keby sa vyzbieralo k tomu aj co najviac podpisov.
Titulok: Re:poštadepo Vložil: depese Dátum: 08.02.2013
asi že ju pošta neprijme na plný pracovný uvezok.
Titulok: epidemia Vložil: . Dátum: 29.01.2013
Pocuvam v radiu, ze skola v Malinove je zatvorena, lebo je chripkova epidemia. Reku pozriem sa, na malinovo.sk, ze ktora skola a tam ani zmienka o tejto zavaznej udalosti.
Fakt by bolo dobre urobit nieco na rozvoj obce, aby aktivne komunikovala cez internet s obyvatelmi. Ved by to v dnesnej dobe mala byt uplna samozrejmost a nie ze to tu vyzera ako 100 rokov za opicami...
Titulok: Re:epidemia Vložil: internet Dátum: 29.01.2013
tak spravca obecnej stránky alebo osoba ktora to spravuje je narodená pred opicami. viackrat som pisal uz na obecnu stranku len tam nikdy neuverejnia prispevok a hlavne nie ten ktorý je negatívny cize nepomozes si
Titulok: Re:epidemia Vložil: 100rocna opica Dátum: 30.01.2013
hneď v úvode by som Vás rada opravila! musíte si dať https://malinovo.sk/web/skoly.php
za druhé bolo to tak závažné, že sa to vyhlasovalo aj v rádiu čo iné obce nerobia.
Po tretie. Viete mi definovať pojem niečo? Čo ste urobili vy pre rozvoj? Slovo niečo ešte nikdy nikomu nepomohlo. Môžete sa zúčastniť pri zhromaždení obecného zatupiteľstva a prispieť k rozvoju. Nie sa tu len stažovať.
Titulok: Re:Re:epidemia Vložil: opica Dátum: 31.01.2013
Milá opica
tak veríš či nie rád by som sa zúčastnil keby ste ten oznam uverejnovali skôr ako den pred zhromaždením:) všade okolo nás ten termín zhromaždenia maju uverejnený hned na celý kalendarny rok a funguje to len tu nie a to preto aby si poslanci robili co len chcu, kedy len chcu proste ako to vyhovuje im:)
neberu zaujmi obcanov ale svoje cize ocom je ten poslanec ? o kok.te. vsetko co sa týka obecnej stránky a dôležitých oznamov uverejnujete posledný cas. obecna stranka je aktualizovaná tak raz za 3 mesiace, forum na pripomienky na obecnej stranke ani neuverejníte lebo sa bojíte pravdy ste falošný chamtivý smradi:) tolko vam poviem o nasom vedení obce
s pozdravom pre opice mr. banán :)
Titulok: Re:Re:Re:epidemia Vložil: 100rocna opica Dátum: 31.01.2013
Aj ja som, len občanka. Nepatrím do zastupiteľstva a nemám tam ani rodinného príslušníka. Každý kto je však v nejakej vedúcej pozícii vie, že sa nedá vyhovieť každému. Stačí byť rodičom. vyhovieť , len jednemu niekedy dáva riadne zabrať....
Všetko má však svoje riešenie. kto chce si čas nájde. Sú dediny , kde to ani z ďaleka takto nefunguje. Vytvorili sa však skupiny, za poslanca si zvolili osobu z ich kruhov, ktorá ich tam zastupuje a veci sa pohli. Sú informovanejší, vedia čo sa kedy deje a ľudia sú spokojnejší.
Spomeňte si aké je ťažké vytvoriť oslavu,či svadbu....vždy sa napriek vašej snahe a precíznosti nájde niekto kto vás bude ohovárať....len preto, že mu nechutila omáčka alebo nezahrali jeho pieseň.
Titulok: Re:Re:Re:Re:epidemia Vložil: všeobecne Dátum: 31.01.2013
je to pravda. ale je vela obcí kde dopredu je danny termín zhromazdenia tak preco nepatrit tam ? preco tam kde to nefunguje ? netreba vyhoviet kazdemu lebo to sa neda samozrejma vec. kto chce cas si najde to nemyslíte vazne to neni otom ze si najdem cas ked mam povinosti, robotu a rodinu? cas sa najde vtedy ked oznam bude dopredu a hlavne vcas uverejnený a mozno by bolo dobre aj vyhlasit rozhlasom aspon 2x a vyvesit plagatik do obchodu alebo pohostistva tam kde ludia chodia . nie kazdy chodí pravidelne na internet. kto chce cas si najde toto fungovalo kedisy dnes zijeme inu dobu kde je zhon zijeme system z ruky do huby za pekne oci ti nedaju nic cize robota je prvorada bohuzial je to tak.
ludia budu spokojný ked bude fer a budete realne uverejnovat prispevky na obecnej stranke a nie filtrovat prijat pochvalu vie kazdy ale aj krityku treba. vsade treba + a - inak to nejde.
Titulok: Re:Re:epidemia Vložil: Tvoj sused! Dátum: 01.02.2013
100rocna opica, prepac, ale preco nepises Tvoje odkazy na svoju stranku www.malinovo.sk, nemudruj!
Titulok: Re:Re:Re:epidemia Vložil: skurv.ne opice Dátum: 02.02.2013
tych opic mam uz dost alebo tej jednej uz by stacilo niekto by ste mohli zavolat do Zoo ze tu mame opicu na slobode
Titulok: ??? Vložil: Iberharti Dátum: 23.01.2013
Sa mi paci, ako si tu cezpolny privlastnuju dedinu. Ste tu prihlaseny na trvaly pobyt?
A co sa tyka rozvoja dediny, nebolo by uz nacase s tym prestat?
Moja dedina stratila svoju tvar vdaka vam.
Iberhartiak ebreszto ... elvesztek mint Petofi a kodben, gyerekeitek az anyanyelvuket nem tudjak. Szegyen ...
Titulok: Re:??? Vložil: Mary Dátum: 24.01.2013
Kto si privlastňuje dedinu? Keď sa niekto do Malinova prisťahuje, tak nemá právo sa vyjadriť? Kedy sa bude môcť vyjadriť? Keď bude mať trvalý pobyt? Alebo je potrebné žiť v Malinove niekoľko generácií? Máš na to nejaký limit, koľko generácií mojich predkov musí žiť v Malinove, aby som si mohla "privlastňovať" dedinu?
...rozvoj dediny je normálna, bežná vec, ktorá sa deje všade, kde je rozumný starosta a zastupiteľstvo a vôbec to nesúvisí s tým, koľko obyvateľov sa prisťahuje. Nebolo by rozumnejšie spájať obyvateľov nových s tými, čo bývajú v Malinove niekoľko desiatok rokov a vymyslieť veci prospešné pre všetkých? Prečo nevyužiť nových obyvateľov na získanie nových poznatkov, veď každý z nich doteraz žil v nejakej dedine/meste, kde možno mali niečo, čo je možné využiť v prospech Malinova...
...a k tej maďarčine, myslíš, že noví obyvatelia nevedia po maďarsky? :-) K Tvojmu výroku v maďarčine len toľko, že je na každom individuálne a na jeho rodičoch, ako sa naučí materinský jazyk...
Pevne verím, že ľudia prispievajúci do tejto diskusie sa nedajú uniesť a nezačnú používať urážky a vulgarizmy, ktoré naozaj nič nevyriešia, len hovoria o inteligencii človeka.
Príjemné bývanie v Malinove ;-)
Titulok: Re:Re:??? Vložil: pravda Dátum: 24.01.2013
pripájam sa tiež ten názor čo si napísala je pravda. bolo by lepsie určite keby sa spojili obyvatelia a skúsilo by sa nieco posunuť k lepsiemu. ved vsetci nieco niekde videli zazili tak preco sa nepodelit a preco nieco neskusit? zas druha strana novopristahovalci (nehovorím že všetci) majú problém ked niekto sa sniekým rozpráva v inom jazyku ako slovenčina (napr maďarsky) maju svoj sukromny rozhovor a zacne skakat ze nech rozpravaju po slovensky tak to je to co by si nemal dovolovat, nech sa troska uvedomí ze som dosiel niekam ako nový tak sa prispôsobovat budem ja a nie vsetci okolo mna. dosiel si byvat sem tak sa prisbôsobuj a skus sa zapajať do spoloččnosti a nerobme roztyčky lebo slovensko madarské pomery vzdy boli a aj budu len politického zaujmu. nechajme politiku debilom a skusme rozmyslat ludsky. a ci sa niekto naucí madarsky alebo nie je to len a len na rodičoch. to decko sa bude ucit jazyk ktorý mu prikaže rodič a na ktorý ho donutia okolnosti :)
Titulok: Re:Re:??? Vložil: Iberharti Dátum: 29.01.2013
Akkor kerem irjunk magyarul. Nem tartom normalisnak azt hogy magyar szulok gyerekei szlovak iskolaba jarnak, a szulo pedig a mellet veri hogy milyen nagy magyar. Ennyi.
A gyerek nem fog elveszni ha a szulo NEVELNI fogja es tanitani is, nem csak az iskolara es az utcara hagyja (mert sajnos ez a modi).
Sok psihologus megirta anyanyelven tanulni nagyon nagy elony foleg kisiskolas korban.
Szep napot.
Titulok: Re:Re:Re:??? Vložil: igaz Dátum: 31.01.2013
igazad van de ha a fiad szlovák gyerekekel fog kijárni vagy bulizni vagy sportolni megtiltod ?? te mint szulo megtanítod magyrul de ha nincs elég magyar barátja vagy tobb a szlovak akkor nem fog magyarul beszélni. legyél buszke hogy tud egy szép nyelvet és tudja használni de ne verd a fejébe a keményfeju magyarságot mert ráfizet sajnos. had nyugiba ne siesd el eljon majd az ido :) kitartás
Titulok: Re:Re:Re:Re:??? Vložil: iberharti Dátum: 08.02.2013
Azelott ezzel nem volt gond, a szlovak tudott magyarul a magyar szlovakul, hirtelen gond lett, en is az utcan tanultam meg a szlovakot, es itt vagyok, dolgozom jo helyen. ami meg fontosabb nem a szlovak nyelv a fontos ... (nem is a magyar) ... sajnos, de ez van. Nem verem senki fejebe a magyarsagot, de ha latom hogy egy csemadokos gyereke szlovak iskolaba jar az bizony felszarja az agyamat, arrol ne beszeljek ha egy magyar szulo megkerdi tolem miert magyar iskolaba jar a gyerekem.
Titulok: Re:??? Vložil: pre Iberharti Dátum: 25.01.2013
tvoja dedina stratila tvár vďaka vidine peňazí za odpredanú poľnohospodársku pôdu,ktorá sa stala stavebnou pôdou. A keď ste s tým súhlasili, musíte prijať aj zmeny, ktoré s tým prišli a prídu. Prijať nových obyvateľov a nenazývať ich prisťahovalci, snažiť sa s nimi zžiť a nevyvolávať duchov nenávisti. Iba vzájomnou toleranciou, počúvaním sa a prijatím nových názorov sa z tejto tvojej dediny môže stať príjemné miesto na život pre všetkých. Prisťahovalo sa veľa vzdelaných ľudí, investovali veľa peňazí do svojich nehnuteľností a je prirodzené, že od toho aj niečo očakávajú. Minimálne kvalitné bývanie pre seba a svoju rodinu...
Titulok: Re:Re:??? Vložil: Iberhatti Dátum: 29.01.2013
Vsak to je ten problem. Mali to robit inym stylom, najprv uprednostnit domacich na moznsot odkupenia pozemkov za zvyhodnenu cenu. Bohuzial sa k tymto pozemkom dostali ludia len pri koryte. Nikdy som nebol za abnormalny predaj pozemkov, napriklad v Tomasove sa to nedeje, to len Eberhard, Most, Zalesie a este trocha Ivanka.
Len tak mimochodom obec uz vyriesila problem s pripajanim na kanalizaciu?
Ja uz v Eberharde nebyvam, presne kvoli tomu co som pisal, len mi je luto obce kde som sa narodil ako si niektory ktorym na obci nezalezi si ju chcu prifarbit podla seba.
Co sa tyka mojho prveho prispevku, trochu som sa nechal uniest, tak to berte s nadhladom.
Titulok: Re:Re:Re:??? Vložil: omyl Dátum: 31.01.2013
obec ako taka nikdy nepredavala pozemky to si zistíš na katasterportal.sk predaj pozemkov predavali to obcania co boli vlastníkmi ornej pôdy a dali to vynat z katastra na stavebny pozemok. cize z jedneho pola mu tam geodet vykreslil 5 stavebnych pozemkov napr. obec ma vo vlastníctve 20ha ornej pôdy a to ma aj dodnes cize obec nepredavala pozemky nikdy. pridelovanie pozemkov o ktorých hovorís bolo za vcas komunistov ale nie cez toto stavebne booomm. Tomasov tam to neslo doteraz ako dôvod neviem ale uz tiez sa to zacina ved v tomasove tiez otvaraju nove ulice. svojim majetkom robis co chces ked si sikovny tak vies ako rapidne rychlo zarobit. ( len potrebujes mat ornu pôdu)
Titulok: workout Vložil: Michal Dátum: 20.01.2013
Naslo by sa v Malinove zopar ludi, co radi posilnuju s vlastnou vahou, pripadne sa im paci parkour? Teda, ziadne posilnovne, ci cinky.
Kliky, brusaky atd. - ale takym trochu zaujimavejsim stylom nieco taketo: https://www.youtube.com/watch?v=PQZT5LH9414
+ sem-tam trochu zakladnej gymnastiky - stojky, kotule, casom nejake salta( https://www.youtube.com/watch?v=P33KQOd7RMI )
Predstavujem si to tak, ze teraz v zime by sme zacali v telocvicni(nejake zinenky tam hadam su)ak by sa nas naslo aspon 6-7 ludi a potom ked by sa dalo, tak vonku(kus travy uplne staci)
Titulok: Re:workout Vložil: workout Dátum: 22.01.2013
v parku boli take drevene konstrukcie/ bradla,hrazda atd kde sa dalo skvele cvicit, ale niekto to tam znicil.
Titulok: Re:Re:workout Vložil: M Dátum: 24.01.2013
este tam stale su pokial viem(teda este v nedelu tam boli :D ). a chodim tam dost casto, len by to chcelo nejaku partiu
Titulok: pomoc Vložil: luboš Dátum: 18.01.2013
Prosím o pomoc pri hľadaní zlodeja,ktorý mi vykradol auto na petofiho ulici pred samoškou dňa 18.1.2013 o10 hodine,mal oblečenú čiernu bundu s kapucňou,vek okolo 20 - 25 rokov a utekal smerom k cintorínu,kde sa mi stratil.Je to človek ktorý to tam pozná,lebo zmizol bez stopy. Určite to neurobil prvý krát.Prosím občanov aj personál v reštauráciach a v obchodoch ak si všimli takéto h....o , ktoré míňa ukradnuté eurá aby sa mi ozval . Ďakujem.
pleskolu@gmail.com