Malinovské fórum

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:preklad akcii Vložil: !!!! Dátum: 28.06.2013

Malinovcan presne o to ide, ze neboli vstupenky, ale bola dotacia z obce. Ak by to bolo platene vstupenkami, tak mlcim ako vos pod chrastou. A vsimni si, koho prispevky tu vzbudzuju agresiu!
Pana co tu pise o tych dotaciach sa chcem opytat, aka je moznost, ze by boli taketo akcie prekladane? Tiez sa pytam v dobrom. Vsak ak sa mame dat dokopy, tak by sme sa vset ci mali zucastnovat tychto podujati a vsetci by sme I'm mali rozumiet a potom by sa zvacsovalo aj porozumenie, ked si navzajom rozumieme. No nemam pravdu?

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:preklad akcii Vložil: asi si tam ani nebol Dátum: 28.06.2013

vstupenky sa predavali tak neviem kde si bol lebo pri vstupe sa platilo. ale myslim vstup na malinovske leto a nie na pecene ryby

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:preklad akcii Vložil: preklad Dátum: 28.06.2013

čo keď sa vymení vedenie obce ? nech sa páči budem zvedavý ja tiež nie som spokojný s vedením obce a uprimne mi to je uplne fuk ci tam bude jano fero alebo jožo hmmm. a ked sa tu rozoberá to prekladanie do slovenčiny podla mna keby si sa troška pozoznamoval s obyvatelmi určite by si spoznal aj takých ktorí vedia po madarsky a by ti preložili tu jednu vetu alebo aj celu akciu. len akoze nič v zlom nechcem nikoho urazit vy novopristahovalci sa neako izolujete od ostatných drzite si svoje skupinky a len malokto spoznava ostatných.

Titulok: Re:Re:Re:preklad akcii Vložil: Prispevok k "Malinovske leto 2013" Dátum: 27.06.2013

Prepacte, ale by sa to patrilo trosku sformulovat presnejsie a to nasledovne: dotaciu (financny prispevok) z obce okrem spolku CSEMADOK dostavaju aj ine spolky, zväzy a občiasnek združenia, ako napr. Margareta atď. (blizsie vid. zasadnutia OZ na stranke obce), kt. su vacsinou viazane na dodrziavanie tzv. principu solidarity. Pozrite sa, z trvalo byvajuceho obyvatelstva Malinova 1861 je 625 osob madarskej narodnosti (pozn.: udaj SUSR z roku 2011). A ked CSEMADOK dostal dotaciu napr. 1.000 EUR tak potom na 1 osobu madarskej narodnosti z toho pripada len 1,60 EUR a ked beriem podla celkoveho prihlaseneho poctu obyvatelstva, tak je to z dani na 1 osobu 0,53 EUR. Pravdepodobne to nikoho nezabije. Potom by sme mohli rozoberat dane, co platime do statnej pokladnice, ze to ako nas skvely stat rozkrada, oproti daniam co platime do pokladnice obce (a z toho musi obec taktiez odviest cast do statnej pokladnice). Kto prisiel byvat do obce Malinove, musi stotoznit s kulturou a historiou obce. Tieto kulturne podujatia boli vzdy zvykom v obci (iba 1x rocne) a taktiez podotykam, ze to zatial nikomu neprekazalo. Ambiciou nasej obce je, aby sa tu rovnako dobre citili Slovaci aj Madari a príslusníci dalsích mensín a etnik. Som toho nazoru, ze kolko jazykov vies, tolko krat si clovekom. Clovek je len rad, ze v dnesnej tazkej situacie, este maju niektore priaznive duse silu usporiadat kulturne programy slovensko-madarske, aby clovek odreagoval sa od vsednych a tazkych kazdodennych starosti. Viete, bez tolerancie to nepojde.
Dufam, ze tento moj prispevok nikto nepochopi zle, kedze nemal som zly umysel. Dakujem.

Titulok: Re:Re:Re:preklad akcii Vložil: spolubyvajuca Dátum: 16.07.2013

preco ste nesli byvat na zahorie

Titulok: Re:preklad akcii Vložil: zátoka Dátum: 30.06.2013

Pán obyvatel,ten dobrovolník na prekladanie tam bol .Chcela by som vedieť,ked ste na veľkom koncerte nejakej zahraničnej skupiny či Vám niekto aj prekladá o čom tá skupina spieva!Neviem pochopiť prečo sa stále obuvate do madarskej reči!Mali ste sa informovať o našej obci vopred aké je zloženie obyvatelov ,ak Vám vadí tá hrozná neprekladaná reč mohli ste sa usadiť napríklad v Zálesí alebo v Moste pri Bratislave.

Titulok: teplo a teplo a cesty nič Vložil: a zas sa to opakuje Dátum: 20.06.2013

zas opakovanie z minuleho roka teplo jak ... a cesty nepoliate neviem naco caka p. starostka je problem navecer troska prebehnut osviezit vzduch ja si myslim ze by sa nasli ludia co by to porobili len zas urcite nechce platit

Titulok: Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: Malinovčan Dátum: 20.06.2013

Ja si osobne myslím, že keby starostka požiadala miestnych hasičov aby poliali cesty, tak by podľa mňa nebol žiadny problém.

Titulok: Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: fero Dátum: 20.06.2013

a uspavanku navecer by si nechcel :)) (no offence). Proste je teplo, tak je teplo. Kazda sranda nieco stoji a myslim ze toto co pises by bolo fakt zbytocne

Titulok: Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: nepolievat Dátum: 20.06.2013

Ja som nikdy nechapal, naco je take polievanie dobre. Este dajme tomu v meste, kde sa splachne prach v betonovej dzungli do kanala, ale tu su stromy pri ceste a nie je tu taky upek ako v meste a ani prasnost. Okrem toho, ze je to zbytocne, lebo za par minut to uschne a akoby sa nic nestalo, tak ma stve, ked mi niekto takouto vodou ospliecha a znecisti auto pocas jazdy. Ja som proti takemuto nezmyslu!

Titulok: Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: nauč sa parkovať Dátum: 21.06.2013

podla mojho názoru je to dobré určite to troška pomože navečer prebehnut cesty a vzduch je hned prijemný. a to ošpliechané auto si myslim ze by vobec nebolo keby si parkoval pekne vo dvore a nie na ceste. a takisto je tu prachu co by bolo dobre tiez splachnut. urcite by to bolo vytané.

Titulok: Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: jozin Dátum: 21.06.2013

vsak si postriekaj okolo domu a hned mas lepsi vzduch... keby hned poliali hlavnu cestu tak to nepomoze nikomu...
S tym autom mas pravdu ;) a neboj, uz coskoro pridu burky ;)

Titulok: Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: Paťo Dátum: 22.06.2013

Ja som toho istého názoru.

Titulok: Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: . Dátum: 25.06.2013

Ty co pises s hlavickou "nauc sa parkovat" tak sa nauc citat, ja pisem, ze pocas jazdy a nie pocas parkovania. Ja parkujem vo svojej garazi. A presne ako pises, pomoze to "trosku", no a polievacie auto spali kopu nafty, opotrebuje cestu, minie zbytocne vodu a rozviri prach, takze ten efekt je skor opacny. Vsak zober zahradnu hadicu a polej si okolie domu na vlastne naklady, ked si myslis, ze to polievanie je na nieco dobre. Nikde na zapade tuto sprostost nerobia, radsej udrziavaju poriadok stale, aby nebol prach. My by sme si mali brat priklad a byt cistotnejsi, cize predchadzat prasnosti a nie riesit nasledky s este vacsimi skodami!!!

Titulok: Re:Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: ???? Dátum: 25.06.2013

prosím ťa očom točíš? spáli kopu nafty ? to neni ruský tank že žere nafty za dva kíble na meter. opotrebuje cestu ? hlavne že keď na novostavby chodievali primiešavače denne x-krát to vtedy sa neopotrebovala cesta že? tú prašnosť tiež robili tie auta a všetok prach vynašali na ulice zo stavenísk to vtedy tiež nevadilo že? vtedy to bolo všetko v poriadku hej. a ta voda ze sa mína nehnevaj sa ja som videl chalanov ako polievali cesty a tu vodu brali z ramena dunaja a nie z vodovodu tak ked už si taký držgroš ze voda z dunaja je draha tak si obser oko

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: !!!! Dátum: 26.06.2013

Pocuvaj ty ???? , to snad nemyslis vazne, ze brali vodu z Maleho Dunaja a polievali s nou cestu. Kto to kedy robil? Ako bolo zabezpecene, ze nebola ohrozena voda kontaminaciou a ako boli chranene pred ujmou vodne zivocichy? Ludia v tomto Malinove sa docista zblaznili. Ja neverim, ze to tu niekto este aj takto verejne napise, co sa tu pacha. Neovlada zakony a pise to ako beznu vec. Boh ochranuj tuto obec. uz plne chapem, preco to tu vsetko takto funguje. Kazdy si tu robi co chce a navyse si mysli, ze je to v poriadku. Toto snad nie je pravda, ja asi snivam...

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: problem?? Dátum: 26.06.2013

na vlastné oči si si to mohol pozrieť kusok od ihriska. a neviem kde vtom je problem ja som kedisy pracoval u cestarov a v bratislave sme tiež oplachovali cesty z dunaja dokonca ti poviem presne naplnali sme auta pri prístave a to je normalna vec tým nič neohrozujes a ničomu neškodíš. horšie by bolo keby sa voda z hydrantovej siete pouzívala nakolo je pitna voda a by to mohlo znamenat plitvanie snou.
neviem odkial berete takuto sprostot ale voda z dunaja sa vsade pouzíva na oplach cestnej komunikacie cakam na odpovede komu a akým spôsobom tým ohrozujem a hlavne čo ohrozujem .

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: presne tak Dátum: 26.06.2013

vidím že niektorým to robí uplný chaos ked sa voda berie z dunaja boze chrán zapríčinili sme koniec sveta . ako co si myslíte na polnohospodarské uceli v okolitých polí sa čím polieva aká voda sa tlačí do zavlažovacích hyrdnatov nebodaj ste si mysleli ze pitna alebo studne navrtané?? bežná voda sa prečerpáva z dunaja nato je vytvorený tzv. zavlažovací kanal po jeho celej dlžke najdes prečerpavacie stanice ktore sluzia presne na tento ucel. vies si predstavit keby sa pouzivali podzemné zdroje ako studne na polievanie poli? spodna voda by sa behom týždna klesla no minimalne o 3 metre vedto je kvantum vody. a tu niekto ide pisat o poliatí ciest z dunaja ze to je katastrofa.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: . Dátum: 27.06.2013

Kokso ludia vy fakt nie ste normalni. Samozrejme, ze ked je schvaleny zavlazovaci kanal a polievanie pre polnohospodarov, ktore splna odberne limity a precerpavacka hygienicke normy spolu s ochranou vodnych zivocichov, tak je to v poriadku. Ale co si myslite, ked strcis do vody hocijaku hadicu, ktora sa vlaci kade-tade po cestach a moze byt napr. od oleja - viete, ze 1 kvapka oleja dokaze znecistit az 1.000 litrov vody? Citajte napr. tu https://asdasim1.blog.cz/0903/odpad-referat
A co si myslite, ked by si kazdy odoberal len tak vodu, napr. ja sa rozhodnem, ze si vodou z Maleho Dunaja budem polievat zahradu a toto urobia vsetci obyvatelia v povodi - co myslite, ako to dopadne? Uz chapete, preco sa to nemoze? A okrem toho, ked sa nasava voda do auta - co so zabami, mlokmi, rybami? Ved to vsetko je chranene! Normalne mam zlost v sebe, ze takto sa este tym chvalite a pisete to tu iba tak, ze pachate priestupok. Mam 100 chuti to oznamit na Ministerstvo zivotneho prostredia, nech si vas podla IP adries daju vypatrat a nech to cele vysetria. Tieto veci sa uz na rozdiel od minulosti beru velmi vazne, len starousadlicke zvyklosti su ako vzdy nad zakonmi. Preco sa tu nic nedodrziava?! Sa tu citim ako v Albansku...

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:teplo a teplo a cesty nič Vložil: ale prestan už Dátum: 28.06.2013

tak možno si v albansku :) ale nie sranda .
počuvaj bol si tam ? videl si tu hadicu nejaku ktoru spominaš? a len tak mohol by si niekedy zastavit niekde u hasicov a popytat sa preco im nenasaje bordel a zivocichov ked cerpaju z volneho vodneho zdroja alebo potom ked sa nemoze cerpat voda z volneho zdroja tak naco vyrabaju kadejake prenosne cerpadla alebo naco na auta montuju nasavacie hrdlá? potom ti to niekto vysvetli urcite. a taktiez sa popytaj ci sa moze cerpat voda z volnych vodnych zdrojov ci sa vobec moze.

Titulok: Deti v clne bez zachrannych viest Vložil: Matka Dátum: 04.06.2013

Prave som ostala v uzase. Pozrela som si fotky na strankach obce - Odomykanie Maleho Dunaja a ostala som zhrozena z toho mnozstva deti v clne a navyse bez zachrannych viest! Je to podla mna obrovska nezodpovednost takto lahkovazne vozit deti na clne po vode. Chvalabohu, ze sa nic necakane nestalo...

Titulok: Re:Deti v clne bez zachrannych viest Vložil: vesta Dátum: 05.06.2013

ja osobne sa ani nečudujem tomu, ta celá akcia tiez bola organizovaná aby pani Šimoničová si zarobila a spravila si dobré meno v obci. jasné ze bezpecnost neni premyslená a ani nebude pre akciach ktore organizuje alebo sa podiela na organizácií. ja len nechápem ako sa mohla zvolit do obecneho zastupitelstva samé negatíva pocujem onej a predsa dostala hlasy odkoho potom ?

Titulok: pre pisatela podpisaneho ako VESTA Vložil: otec Dátum: 05.06.2013

tiez som svojou troskou prispel k tejto akcii a musim napisat, ze ma jemne poburila tato cast prispevku: "celá akcia tiez bola organizovaná aby pani Šimoničová si zarobila", takze na vysvetlenie: .... 1.) vodne mlyny vymyslel Majo Fackovec zo Zalesia, ked uz hrozilo, ze sa mlyny nestihnu vyrobit, p. Simonovicova mu odporucila p. Pilinskeho, ktory nakoniec stihol vsetky tri mlyny vyrobit, ale dala si podmienku, ze jeden z mlynov bude aj pre Malinovcanov (povodne mali byt vsetky tri pri Zalesi); .... 2.) povodne sa mal Maly Dunaj odomykat ovela skor, ale kedze Malinovo nema vlastnu lodenicu, je odkazane na lodenicu v Zalesi, ktora skor nemala volne clny, takze sa odomykanie nakoniec spojilo s osadzanim vodnych mlynov; obe akcie boli pre verejnost ZADARMO!!! Obec na to nedala ani cent, lebo to nebolo potrebne. Vsetci to beru ako dobrovolnictvo, teda pracu pre seba a ostatnych, za ktoru nie je ziadna financna ani materialna odmena. Ano - mlyn sa nepodarilo ukotvit tak rychlo ako to Majo naplanoval, takze sme sa rozhodovali, ci pojdeme este rychlo naspat proti prudu do Zalesia pre vesty a clny pre ludi, ktori by sa chceli clnkovat, ale kedze tam prisli iba kamarati, ktori chceli ist aj s detmi na vodu bez ohladu na to, ze nie su vesty, rozhodli sme sa pre vesty neist ===> sam som kapitanom malych plavidiel uz dlhe roky a v lodiach boli aj moje deti. Takze bezpecnost plavby som si zobral na starost a zodpovednost ja a nie p. Simonovicova.

Titulok: Re:Re:Deti v clne bez zachrannych viest Vložil: ... Dátum: 13.06.2013

samozrejme od novousadlikov... ani jeden domáci dôchodca ju nepojde voliť.......

Titulok: Re:Deti v clne bez zachrannych viest Vložil: otec Dátum: 05.06.2013

bol som tam a mohol som sa slobodne rozhodnut, ci svoje deti pustim do lode bez vesty, samozrejme ak by boli vesty, bol by som aj ja spokojnejsi, podla mojich informacii sa na akciu nikto (okrem tych, co isli pomahat osadzat vodny mlyn) vopred neohlasil a osadzanie mlyna bolo narocnejsie ako sa vopred planovalo, preto nestihli priniest vesty ani ostatne lode - kedze nakoniec prisli iba "skalni", z oficialneho vozenia sa nakoniec upustilo

Titulok: letný tábor Vložil: jojo Dátum: 27.05.2013

nevie niekto že kto organizuje ten letný tábor ? dúfam že nie Šimoničová. keby niekto vedel blizsie infoi prosim napiste dakujem

Titulok: Re:letný tábor Vložil: Info Dátum: 27.05.2013

Link: https://www.malinovo.net/
Je tam uvedena kontaktna osoba: PeaDr. Blanka Kissova
Pravdepodobne to urcite nebude pani Simonovicova.

Titulok: Re:Re:letný tábor Vložil: Admin Dátum: 11.06.2013

pre porušovanie pravidiel bol zbytok témy vymazaný

admin

Titulok: 3 izb. byt - Školská ulica Vložil: Klient Dátum: 20.05.2013

Kupujúcim tejto nehnutelnosti odporúčam dať si pozor. Nie je to čisté ... https://www.topreality.sk/predaj3izb-novosts-terasou-v-malinove-skolaudovany-r3156226.html

Titulok: Re:3 izb. byt - Školská ulica Vložil: možný klient Dátum: 21.05.2013

Ď!

<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>

Pridať nový príspevok