Malinovské fórum

Titulok: Re:Re:Volby Vložil: svejk Dátum: 16.11.2014

80% ludi bud volili niekoho ineho alebo ani nesli volit.
Nemozes hovorit o ludoch co neboli volit ze maju iny nazor,
takto to nefunguje

Dobry vojak Svejk

Titulok: Re:Re:Re:Volby Vložil: funguje Dátum: 17.11.2014

Jedine že funguje, ber ohľad že tieto voľby sú fraška jak svet. Od 7:00 do 20:00 akože čo sú toto za voľby, pre koho? Pre občanov asi nie, totiž sú občania čo robia na smeny a keď na 7:00 musí do roboty nemá ako voliť, skončí o 19:00 tak môže byť rád keď 20:00 je doma,,,, na zamyslenie že,, druhá vec, nepôjdu voliť lebo ani jeden z kandidátov sa nepozdával, čiže 1/5 rozhodla ale treba akceptovať to čo je......

Titulok: Re:Re:Volby Vložil: Zoro Dátum: 16.11.2014

Účasť voličov 60 % a viac ako polovica 37,07 % zvolila Evu Godovú.

Titulok: Re:Re:Re:Volby Vložil: super matika Dátum: 17.11.2014

takže keď bolo 1180 voličov, tak polovica z toho je 590, takže 446 hlasov pre Godovú nie je viac ako polovica a 734 ľudí ju nevolilo čo je viac ako polovica z množstva ľudí, ktorí prišli k voľbám. Ďalších 825 ľudí k voľbám vôbec neprišlo, dokopy ju teda nevolilo 1559 ľudí.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: Zoro Dátum: 18.11.2014

Super z na 1*! Matematicky vzorec bol uspesne odhaleny a spravne vyratany. Dakujem.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: pepe Dátum: 21.11.2014

správne: volilo ju iba 37,79 % ludi z tých co boli volit.

Titulok: Re:Volby Vložil: dedo Dátum: 16.11.2014

Som zvedavý,koho si starostka vyberie za zástupcu.Počul som o dohode medzi ňou a Dúczom.Mala by byť taká,že určitý čas/cirka pol roka/bude starostovať ona a potom ide zo zdravotných dôvodov na PN,a šéfovať bude Dúcz.Ale keď to takto mienia urobiť,tak im to my nesmieme umožniť.Takže som zvedavý či podstarostom bude naozaj Dúcz!

Titulok: Re:Re:Volby Vložil: Zoro Dátum: 16.11.2014

Zákon dáva pani starostke možnosť vybrať si spomedzi poslancov takého zástupcu, s ktorým sa jej bude dobre spolupracovať, a to na základe vzájomnej dôvery, ako aj odborných a iných predpokladov. Úlohou a zmyslom právneho inštitútu zastupovania starostu obce je zabezpečiť bezporuchovú správu obce aj počas neprítomnosti prípadne nespôsobilosti starostky vykonávať svoju funkciu. Ja osobne si myslím, že pani starostka ma prehľad o tom, že kto z poslancov ma aké odborné vedomosti na to, aby ju mohol 100 % zastupovať. Ak obecné zastupiteľstvo nezvolí za zástupcu starostky kandidáta, ktorého navrhuje starostka, nemôže predložiť ďalší návrh na voľbu zástupcu starostky žiadny z poslancov ani skupina poslancov obecného zastupiteľstva, ale opäť len starostka. To znamená, že podľa zákona Vy alebo niekto iný nemôžete žiadnym spôsobom ovplyvniť voľbu zástupcu starostky. Je na zváženie starostky, napr. aké kompetencie zverí svojmu zástupcovi na čas svojej neprítomnosti. Okruh úkonov a činností nemôže preto navrhovať nikto z poslancov obecného zastupiteľstva ani zástupca starostky.

Titulok: Re:Re:Re:Volby Vložil: volby Dátum: 16.11.2014

Zoro múdro, vyznáš sa a máš prehľad, vôbec nie som na pochybách, že kto tu dáva tie odpovede

Titulok: Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: Zoro Dátum: 16.11.2014

Samozrejme, vzdelany clovek vzdy ma prehlad o vsetkom ;) A kto tu dava tie odpovede? Aby bolo jasno, ubezpecujem Vas, ze nie som a nikdy som nebol v obecnom zastupitelstve, takze tak.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: dedo Dátum: 18.11.2014

Podľa toho čo si napísal,my ostatní sme tupí a nevzdelaní?A to len zato,že máme iný názor?Ja som len chcel poukázať na to aká ,,čistá zákulisná politika"sa tu robí!

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: Zoro Dátum: 18.11.2014

Pan "Dedo", len som reagoval na Vasu vetu, konkretne: "...Ale keď to takto mienia urobiť,tak im to my nesmieme umožniť..." a to v sulade zo zakonom (t.j. ako to v skutocnosti funguje). Nerozumiem, ze odkial ste vydedukovali , ze si myslim, akoze ostatni su tupi a nevzdelani, to ste pisali Vy.
Radsej Vam odporucam, aby ste poukazovali na "cistu zakulisnu politiku" nasej vlady, co vo vacsom miere zasahuje nas kazdodenny zivot, ako "mala dedinska politika", v mensom miere.
V pripade, ak naozaj sa chcete poukazovat na tzv. "cistu zakulisnu politiku", tak to bolo naozaj zaujimave pocas ery starostu pana Szilinszkyho, ktory rozpredal (ako aj umoznil) dedinu a sme tam kde sme nikdy ale nikdy byt nechceli, t.j. byt tako velkou dedinou, ako je to teraz. Mozno by ste sa dopracovali k velmi zaujimavym faktom a cislam.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: ??? Dátum: 19.11.2014

To som veľmi zvedavý kde by som sa mohol dopracovať k tým zaujímavým číslam a tak. Nebol by som si istý kto rozpredal dedinu,,, územný plán z čias Szilinszkeho bol o polovicu menší. Naša geniálna starostka a kumpani schválili nový a väčší územný plán na zástavbu, viď tri vody.......

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: ??? Dátum: 19.11.2014

Samozrejme u byvaleho starostu, ano kumpani to schvalili, nakolko sa chceli velmi zbohadnut.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: Ferino Dátum: 19.11.2014

Ryba smrdi od hlavy a to je pravda, ze to cele zacalo od ery byvaleho starostu, ktory bol az tak chamtivy spolu so svojou pravickou a poslancami, ze....ved on by Vam vedel urcite o tom porozpravat viac ;)

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: Petra S. Dátum: 18.11.2014

dedo, no tak, nemusis hned utocit na vsetko naspat, skus prijat aj trochu kritiky,
asi to tak nemyslel, jo :) pekny dnik, aj ked prsi.

Titulok: Re:Re:Re:Volby Vložil: tiež znalý paragrafov Dátum: 17.11.2014

Zákon hovorí, že starostu zastupuje zástupca, ktorého starosta písomne poverí zastupovaním do 60 dní od zloženia sľubu starostu; ak tak starosta neurobí (čomu samozrejme v tomto prípade nikto neverí), zástupcu starostu zvolí obecné zastupiteľstvo (čo samozrejme v tomto prípade nebude treba).
A len tak pre zaujímavosť, zákon tiež hovorí, že obecné zastupiteľstvo vyhlási miestne referendum o odvolaní starostu, ak o to petíciou požiada aspoň 30 % oprávnenych voličov.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: Zoro Dátum: 18.11.2014

Dakujem Vam za doplnenie.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: Zoro Dátum: 19.11.2014

Ak mozem, rad by som doplnil tuto diskusiu s dalsim mojim prispevkom ("dovolujem si"), ze odvolanie starostu ma velke opodstatnenie len v tom pripade, ak by napr. opakovane zanedbaval svoje povinnosti, porusoval zakon, neplnil uznesenia obecneho zastupitelstva, ziadna komunikacia, neposkytoval informacie, skresloval realitu, zneuzival miestnych kontaktov, atd. Nechapem, preco sa vlastne o tom diskutuje? Zakladom vsetkeho je komunikacia, ak su nejake problemy, treba ist priamo na obecny urad a vydiskutovat to tam priamo, len prosim, nedrazdime jeden druheho, skutocne to nema zmysel. Nehovorim, ze sa nema diskutovat, to je super, skutocne, len su v nasom zivote dolezitejsie problemy, ktore akutne musime riesit, a to je zdravie, praca, rodina, deti, uver atd. Kde je to ta sudrznost a pomahat si navzajom, medziludske vztahy. Radsej riesme tu podstatne veci a pomahajme si navzajom. Dakujem za porozumenie.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Volby Vložil: dedo Dátum: 19.11.2014

Ty si myslíš,že ja som sa nesnažil komunikovať so starostkou?Z mojej strany som sa pokúšal o komunikáciu a nie raz.Ale keď ťa stále odbije slovami,,budeme to riešiť"a neurobí nič, tak ťa po 8 rokoch prejde chuť na komunikáciu s ňou.A myslím si,že ľudí s takouto skúsenosťou ako mám ja, by si tu našiel aj medzi staro aj medzi novo usadlíkmi.

Titulok: Re:Re:Volby Vložil: volic Dátum: 17.11.2014

Tak o tejto dohode sa šepká už dlhšie, ved nakoniec prvé info bolo že aj ducz kandiduje a zázrakom keď sa rozhodol nekandidovat šepká sa o dohodach,,, že by prepocitavost? No každopádne zaujímavé to celé....

Titulok: Re:Volby Vložil: mm Dátum: 17.11.2014

a hlavne aj všetci ktorí sa sťažujú a nejako zabudli si zmeniť trvalý pobyt ....

Titulok: Re:Re:Volby Vložil: . Dátum: 17.11.2014

Malo by to byt povinne, t.j. prihlasit sa na TP + platit dane TU.

Titulok: Koho volit Vložil: V Dátum: 14.11.2014

Pls. poradte koho volit za poslancov? Ktori kandidati budu najlepsi na presadenie rozsirenia skolky a 2. stupna zakladnej skoly?

Titulok: Re:Koho volit Vložil: volic Dátum: 14.11.2014

Určite treba nové tváre, to čo bolo doteraz ja určite nebudem. Všetci čo sú tam ruka ruku myje. Dajte šancu novým, chce to zmenu.....

Titulok: Re:Koho volit-kto pomoze rozsirit skolku a skolu Vložil: mamina Dátum: 15.11.2014

No myslim, ze najviac sa o to pricinia ti, ktori to potrebuju...teda tie osoby, ktore bud maju male deti alebo vedia zohnat financie:-)

Titulok: Re:Koho volit Vložil: mama Dátum: 15.11.2014

Podla mna budu riesit ms a zs vsetci,mal to kazdy v programe ..
ja volim ur ite c.3 ten pan co slubi aj splni aspon sa snazi.
Inak dnes vo volebnej miestnosti ma dost zarazilo ze vo volebnej komisii boli vsetko ludia co su rodina a znami p.starostky:)
Jedna pani co je tusim zapizovatelka ou tam bola ona aj jej dcera a aj nevesta:(
Trosku cudne nie?:(

Titulok: Re:Re:Koho volit Vložil: malinovcan Dátum: 15.11.2014

A co je natom ak si chcela mala si sa tam stazovat a nie tu sa schovavat za mama

Titulok: Re:Re:Re:Koho volit Vložil: miro Dátum: 15.11.2014

to hovoris ty co si "malinovcan"
ma pravdu,ou je jedna velka rodina,snad sa to dneskom zmeni.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Koho volit Vložil: volby Dátum: 16.11.2014

Ja tam nemám rodinu a poď tam robiť 20 hodín za cca 30eu. Mohol sa hlásiť ktokoľvek, dobre sa tu mudruje v anonymite

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>