Malinovské fórum

Titulok: Re:ist ci neist? Vložil: . Dátum: 28.01.2014

Lulu, tu je zakladny problem ten, ze ked je viac ludi, zacinaju sa problemy a na to, aby boli utlmene sluzia zakony - kazdy ma nejake prava a povinnosti. S prichodom vacsie poctu ludi, ktori nezili na dedine a nepoznaju a neuznavaju tzv. starousadlicke zakony, ktore v mnohych pripadoch odporuju zakonu, sa to cele dostava do konfliktov, lebo tito novi ludia vyzaduju plne dodrziavanie zakonov, kedze su na to zvyknuti. Tu nastane ten pripad, ze novousadlici doslova prevalcuju starousadlikov, zacnu platit plne zakony, stane sa to tu anonymnejsie, ale kazdopadne sa to oproti sucasnemu stavu zlepsi. Ja uz davno napr. poukazujem na to, ze polovny revir ma mat podla zakona minimalne 500 hektarov suvislej nedelenej plochy a ked si pozries zastavanost Malinova podla najnovsej mapy, tak pochopis, ze ani zdaleka to tak nie je. A co sa tu deje? NIC! Vedenie obce hra mrtveho chrobaka, lebo si to nechce rozhadzat s polovnikmi, pricom dobre vie, ze sucasny stav je protizakonny a co teraz s tym? Starousadlici sa tvaria, ze je to v poriadku a ze kaslat na zakony. Co si myslis o tejto konkretnej veci napr.? Ak by som vystupil otvorene proti tomu, hoci vsetko by bolo podla zakona, tak by som mohol zabudnut na to, ze by som na urade nieco normalne vybavil - tu je taka pomstychtivost, ze az, ak by sa niekto skusil ozvat, ze nieco nie je v poriadku. Dufam, ze v najblizsich volbach sa to tu uz konecne zmeni, uz je novousadlikov viacej, takze aj podpora by urcite bola velmi velka.

Titulok: Re:Re:ist ci neist? Vložil: dedo Dátum: 28.01.2014

O čom to píšeš? Starousadlíci nedodržiavajú zákony?Novousadlíci si venčia psov na našich predzáhradkách, psi exkrementy si po svojich miláčikoch nepozbierajú,psov vodia bez vôdzky a náhubku a tým porušujú zákon.Kým tu nebolo nasťahovaných toľko ľudí ani kriminalita tu nebola v takých číslach.Toto sme tu naozaj nepotrebovali,nehovoriac o tom koľký sú neni prihlásený na trvalí pobyt a dane nám krásne unikajú. Tak mi tu nepíš že starousadlíci nedodržiavajú zákony!

Titulok: Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: . Dátum: 28.01.2014

Ale ze starousadlikom vadia psi? Ved polovica tulavych psov usla im. A polovnici tu protizakonne strielaju psy, hoci revir tu podla zakona uz nie je, to ti nevadi? A kriminalita sa zvacsila, lenze preto, lebo novousadlici su v drvivej vacsine bohatsi ako povodne obyvatelstvo, predsa len v dnesnej dome tu kupit pozemok a postavit dom dokaze iba bohac a tak povodni dedinski zlodeji viac kradnu, lebo maju co alebo chces povedat, ze sa tu niekto nastahuje, postavi drahy dom a bude kradnut? Nebud smiesny, kradnu povodni obyvatelia. Pocul som aj, ze starousadlikom vadi aj majetok, velke domy, drahe auta novousadlikov. Fakt dufam, ze sa to tu po volbach otoci o 180 stupnov...

Titulok: Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: ? Dátum: 29.01.2014

kto ti kradne ty buzerant??? ty si cely vykradnuty

Titulok: Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: malinovcan Dátum: 29.01.2014

:) to som sa zasmial... no jasne ze Vam vsetko zavidime, vase velke domy s malinkymi pozemkami, drahe auta, Vas bajecny zivot :)

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: . Dátum: 30.01.2014

Je velmi zaujimave, akotu nikto v reakcii ani len nespomenie protizakonnost existencie polovneho reviru. Sa tejto temy bojite ako cert svatenej vody. Takze platia starousadlicke protizakonnosti, toto je nevyvratitelny dokaz. A ze sa tu kradne, tak si staci precitat tu par prispevkov nazad, kde sa jeden stazuje na vykradnutie auta s firemnymi dokladmi. A videl som na obecnej tabuli, ze ukradli medene odkvapove rury z domu. Aj nas vykradli pocas stavby a takmer vsetkych susedov, tak co tu tvrdite, ze sa tu nekradne?

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: :) Dátum: 30.01.2014

Je pravda ze sa kradne aj nas prednedávnom okradli. A co sa tyka revira, uz sa tu spominal ale to je malo tu len o tom pisat trebalo by zacat konat, myslim ze sa najde vela ludi ktori by tuto aktivitu podporilo. Pekny den.

Titulok: Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: dedo Dátum: 30.01.2014

Aký boháč?To,že väčšina z Vás žije na dlh a má hypotéku,to Vám mám akože závidieť?Ty chudák mám barák,2 autá,v živote som nemal pôžičku,vlastním ornú pôdu,ktorú nikdy na stavebné parcely nepredám.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: eva Dátum: 30.01.2014

škoda, že vás nebolo viac. Malinovo tak nemuselo dopadnúť.

Titulok: Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: jjjjj Dátum: 03.02.2014

a to ty odkial máš že tu nie je revir?? drvivej vetsine bohatsi??:)) nebud smiesny

Titulok: Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: Babka Dátum: 29.01.2014

Dedo suhlasim!

Titulok: Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: dedo-babka Dátum: 30.01.2014

co tak sa zamyslet milovníci stareho malinova ze za to ako rychlo sa rozrasta malinovo moze aj starostka??? ta okrem toho ze si navrhla zvysenie platu tak nemam pocit ze az tak vela robi pre tuto dedinu

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: dedo Dátum: 31.01.2014

Nezačala to starostka,ale bývalý starosta p.Szilinský.Územný plán bol schválený a ona s tým už veľa robiť nemohla,lebo by ju boli čakali také súdne ťahanice,že by sa z toho celá dedina pototo....Škoda len že sa najprv nezačala riešiť infraštruktúra,kanalizácia,škôlka ,zdravotné stredisko a pod.Práve preto netreba sedieť doma na zadku ale keď budú voľby treba prísť voliť a keďje verejná schôdza treba prísť.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: pre deda Dátum: 31.01.2014

nemáš celkom pravdu, má tri volebné obdobia a za sebou a za ten čas bol ten územný plán zmenený, doplnený o niekoho "potreby", stavené povolenia menené atď., keď sa písali petície ohľadom škôlky, dostali odpoveď, že to je vec rodičov koľko majú detí a nie obce, veď každý má svoj "príbeh"atď. Máš pravdu, infraštruktúra je prvoradá,keď chcem zväčšovať obec. a máš pravdu aj v tej poslednej vete!!!!

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: Alena Dátum: 31.01.2014

Osobne si myslím, že starostka má rozvoj obce pod kontrolou. Rozšírenie obce by zastaviť nedokázala, skôr či neskôr by sa mu nevyhla. Tlak z blízkeho okolia bol a stále je značný. Dokázala pomerne kontrolovane riešiť jej rozšírenie. Vzťahy nových so starými sa časom zladia. Noví hľadajú pokoj vidieka a starí časom pochopia ich iné postoje... Si myslím. S pekným pozdravom všetkým.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: eva Dátum: 01.02.2014

alibistická odpoveď. pozri sa na Tomašov ako zvládli záujmy developerov a chamtivcov z vlastných radov. neobklopila sa odborníkmi a argumentačne tlaky nezvláda......

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: Alena Eve Dátum: 01.02.2014

Evi, sa pozri do pozvánky na zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Tomášove, 03. 02. 2014 (pondelok) o 18:00 hod, kde v programe sú uvedené body 8. a 9.
8. Opätovné prerokovanie Územného plánu obce Tomášov – bodu,
ktorý v rámci svojho sistačného práva vetoval starosta
9. Výstavba nájomných bytov

..neviem síce čo je sistačné právo..odhadujem však, že do roka aj Tomášov neodolá tlaku okolia...

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: zasadnutie Dátum: 01.02.2014

a bude na oficiálnej stranke aj vypisane kedy bude zasadnutie aj tu?? a je to verejne?? celkom by ma nieco take zaujimalo
pekny vecer

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: dedo Dátum: 01.02.2014

Na tomto fore to ťažko nájdeš,malo by to byť zverejnené na oficiálnej stránke Malinova,aspoň 1týždeň pred VS,ele málokedy dodržujú termín zverejnenia.Najlepšie je sledovať oficiálnu str.obce každý deň,alebo na vývesnej tabuli pri obecnom úrade.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: zasadnutie Dátum: 01.02.2014

no moja otazka bola ci na oficiálnej stranke, obcas ju pozeram ale este som nezaregistrovala takyto oznam

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: eva Dátum: 01.02.2014

"oprávnenie pozastaviť výkon uznesenia za splnenia istých podmienok". Oni si zachovávajú ráz vidieka a z Malinova je paškvil.Tak ako dedo písal. domy na malých pozemkoch, jeden taký, druhý onaký. Pozri sa na slávne 3 vody. Papier znesie veľa, skutočnosť hrozná. Čo je najhoršie, tento celý tzv. " rozvoj" dediny nemá jednotný rukopis, architektonický ráz. Ulice nepoprepájané, bez chodníkov, zelene. Keď sa chceš dostať z jedného konca na druhý, alebo niečo vybaviť, napr. ísť na obecný úrad, alebo opačne do lekárne, musíš použiť chodník, ktorý užší snáď ani nemôže byť, od cesty ťa chránia kríky, zostrihané do výšky kolien (trpaslíka), takže nemáš kde uhnúť pred špinou spod kolies áut. Ale k Tomašovu, ver že tam starosta nedopustí takýto chaos.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: Alena Eve Dátum: 01.02.2014

Jednotný rukopis dediny, jej architektonický ráz som videla/zažila len vo Švajčiarsku, ktoré je oproti Slovensku v "inej dobe". Si myslím, že na slovenské pomery/podmienky sú 3 vody úspech. Tam chodníky sú, aj poprepájané ulice aj s plánovaným priestorom na zeleň. Na obecný úrad cez park prejdeš v pohode, lekáreň máš cez cestu. Áno, pozemky sú v prvej etape sú malé, v 2. etape už pozemky sú väčšie na základe zmeny územného plánu - tiež po starostkinom zásahu. By ma zaujímalo, čo starosta Tomášova dopustí, čo nie...ale exaktne...vo faktoch.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: eva Dátum: 01.02.2014

prečítaj ešte raz a pochopíš. z jedného konca na druhý - nie na 3vodách,ale z jedného konca dediny na druhý koniec dediny... a ako sa dostaneš do toho parku? nové ulice nie sú iba na 3 vodách, ale aj v iných častiach dediny a bez chodníkov

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: Alena Eve Dátum: 01.02.2014

Evi, však sa pozri po okolitých dedinách. Neexistencia chodníka nie je len v Malinove. Chodníky v dobe dávno minulej sa nepoznaĺi, sa neriešili ani za sociku, nerušia sa ani teraz. Katastrofu pozorujem v Hviezdoslavove, tam je celá dedina bez chodníka pri hlavnej ceste a nové domy sa stavajú opäť pri ceste, bez chodníka. Evi, toto považujem za naozaj zlý stav. V Malinove aspoň bicyklom prejdeš z a do b v pohode, vo Hviezdoslavove riskuješ život. Si myslím stále, že v Malinove to nie je tak zlé, ako sa tu deklaruje. Alena

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: Eva Alene Dátum: 02.02.2014

Je nedeľa, ale nedá mi
3 vody úspech - najväčšie nešťastie pre túto dedinu. môžu tam byť chodníky cesty označené dopravnými značkami, keď to ústi do Bratislavskej, teda lieviku smerom na BA. teraz je to zlé a bude ešte horšie po dostavaní (počet ľudí a áut).
len vo Švajčiarsku - nechoďme ďaleko, je tu aj Rakúsko a za rohom.Starostka tam bola na služobnej ceste...
Neboli sme a ani nie sme zaostalá krajina, tak nech sa používa cit a rozum, keď už niekto dostane moc do rúk...

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: Eva pre Alenu Dátum: 01.02.2014

"oprávnenie pozastaviť výkon uznesenia za splnenia istých podmienok". Oni si zachovávajú ráz vidieka a z Malinova je paškvil.Tak ako dedo písal. domy na malých pozemkoch, jeden taký, druhý onaký. Pozri sa na slávne 3 vody. Papier znesie veľa, skutočnosť hrozná. Čo je najhoršie, tento celý tzv. " rozvoj" dediny nemá jednotný rukopis, architektonický ráz. Ulice nepoprepájané, bez chodníkov, zelene. Keď sa chceš dostať z jedného konca na druhý, alebo niečo vybaviť, napr. ísť na obecný úrad, alebo opačne do lekárne, musíš použiť chodník, ktorý užší snáď ani nemôže byť, od cesty ťa chránia kríky, zostrihané do výšky kolien (trpaslíka), takže nemáš kde uhnúť pred špinou spod kolies áut. Ale k Tomašovu, ver že tam starosta nedopustí takýto chaos.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:ist ci neist? Vložil: pre deda Dátum: 02.02.2014

Trošku si dedo na omyle. Územný plán nebol schválený, tam kde sa dnes stavia tie pozemky alebo miesta boli len navrhnuté do územného plánu čiže do budúcna. Samozrejme projekt A iné musí niekto vypracovať A dať schváliť čo neschválil starosta predošlý ale starostka.

Titulok: Re:Re:ist ci neist? Vložil: kkk Dátum: 03.02.2014

tak len aby si vedela alebo vedel tak revir je schvaleny na dalsich 10 rokov a zakonne!!! a neplet si katasralnu mapu z revirom, hranice reviru su niekde uplne inde..

Titulok: Re:Re:ist ci neist? Vložil: kkkkk Dátum: 03.02.2014

k tomu reviru: revirovanie už prebehlo cca v nov 2013 a polovnici ho maju na dalšich 10 rokov.. to aby si uz kludne spaval a ozaj neplet si katastralnu mapu malinova z revirom, hranice reviru su troška inde a ked si pozries tie hranice tak uvidiš ze 500 hektarov suvislej plochy maju ale podla mna by si si to mal odkrokovat bol by si si istejši.

Titulok: Re:ist ci neist? Vložil: Alena Dátum: 28.01.2014

Ísť. Ber to ako výzvu, v okolí, ktoré sa javí ako neprajné, nájsť dobrých ľudí je väčšie umenie...

<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>

Pridať nový príspevok