Malinovské fórum

Titulok: Re:obecny urad Vložil: stranka Dátum: 03.07.2012

vedia o tejto stránke

Titulok: cesty Vložil: ?? Dátum: 02.07.2012

ako je mozne ze vtakom teple sa cesty nepolievaju? navecer by to bolo uplne fajn prebehnut a tym sa troska osvieži aj vzduch ved už kolko dni je brutal horuco to komu sa mam ozvat ?

Titulok: Re:cesty Vložil: Zuzka Dátum: 12.07.2012

Starostke!

Titulok: vodovod Vložil: vodovod Dátum: 01.07.2012

Raz dávno bola jedna kauza v tv, asi to bolo na Markíze v relácií Paľba kde sa ľudia stážovali, ktorý si kúpili nový pozemok na konci Malinova smer Zálesie tam (uplne pri vode, ulicu neviem) že ak dôjde k havárii potrubia, tak im rozbúrajú cestu a zničia záhrady, a opravu si budú musieť hradiť zo svojho. A práve teraz sa tam kope tá rúra na vodu, čo bude s nimi, rozkopú im dvory??

Titulok: Re:vodovod Vložil: ano Dátum: 02.07.2012

na to si spiminam tam bol ten problem a aj je. jedna sa o vysokotlakove potrubie a asi tam aj budu kopat ja si myslim.
nemyslim si ze by menili trat vodovodu ked ta rura ma ist pod ich zahradou tak aj pojde viem ze oni chceli zalovat predajcu pozemkov nakolko im to nepovedal ze co stym bude to nik netusi ale urcite to neni prijemne a nechcel by som to ani ja hmmm

Titulok: 26.6.2012 Vložil: oznam Dátum: 26.06.2012

dnes sa niečo hlasilo že sa nesmie isť so psom na prechadzku do polovnickeho revíru neviete niekto či aj cesta smerom na žilip je revir polovníkov ? lebo nič presnejsie nepovedali tak teraz neviem co si mam zobrat psa na prechadzku a vyvenčiť ho pred obecný urad ? :)

Titulok: Re:26.6.2012 Vložil: Maroš Dátum: 26.06.2012

Netuším, ja poľovníkov nemám rád, sú podobný ako policajti, politici, jednoducho si myslia že sú nadľudia.

Titulok: Re:Re:26.6.2012 Vložil: ??? Dátum: 27.06.2012

ani ja ich nemam rad ved si uz presadili aby sa nechodili na pole, moze sa len na zilip a teraz este aj to chcu zakazat ci co dpc. ajtak tam budem chodid, buzeranti . minule si idem dom od zilipa a nemenovany polovnik si ide svojim psom na prechadzku smerom na pole cez zatonsky most kua jeho sa ten zakaz netýka ci co , si myslia osebe ze su bohovia

Titulok: Re:Re:Re:26.6.2012 Vložil: Kleopatra z Turca Dátum: 28.06.2012

A ten vyj*bany polovnik Imrich F. co byva na Agatovej! Mindzuje ze sa nesmie ist na pole s autom alebo s motorkou, ale hlavne ze on sa tam furt premava na tej jeho šunke aj 5x denne! Auta na poli rusia zvierata, ale ako zviera rozozna ci s autom ide obcan alebo polovnik! Ked zakaz tak pre vsetkych!!!! Aj pre tych zelenych buzerantov co sa furt ozieraju!

Titulok: Re:26.6.2012 Vložil: IVA Dátum: 25.07.2012

... je určené venčovisko, ja venčím svojho psa na svojom pozemku, prečo ísť pred Oú???

Titulok: 3 vody Vložil: St. usadlík Dátum: 24.06.2012

Strašne sa mi nepáči ten projekt tri vody. Ved keď to vznikne nebude už pekné Malinovo, ale obludné satelitné mestečko. Keď sa niečo také veľké plánuje nemalo by byť predložené aj občanom či stým súhlasia? Alebo aké výhody to prinesie nám pýtam sa!!!!! Ja žiadam petíciu

Titulok: Re:3 vody Vložil: usadlík Dátum: 26.06.2012

čo je ten projekt tri vody očom to je alebo kde sa otom dočítam viac bol by som rad keby som dostal vysvetlenie alebo čiastočne info dakujem

Titulok: Re:Re:3 vody Vložil: St. usadlík Dátum: 26.06.2012

https://www.trivodymalinovo.sk/ tu je link.

Titulok: Re:Re:Re:3 vody Vložil: re Dátum: 26.06.2012

mno ako vidim je to projekt o novej vystavbe co vtom brani ? ved doteraz sa tu stavalo hore dole to nikomu nevadilo ?
vizuacia je pekna co sa toho týka vcom je problem preco by to malo vadit? vysvetli mi to preco ti to vadi a ked tak nie som pristahovalec cize tiez branim zaujem starousadlikov

Titulok: Re:Re:Re:Re:3 vody Vložil: St. usadlík Dátum: 26.06.2012

Vieš prečo mi to vadí, lebo ten projekt nie je ako doteraz 1, alebo 2 ulice, ale tak veľký ako by sa malo postaviť druhé Malinovo. Ten plán siaha až do Studeného. Jednoducho povedané chceš aby Malinovo vyzeralo ako čierna voda. Milión rodinných domov bez logického usporiadania, bez infraštruktúri atd. Ved teraz sa nedá ráno chodiť do roboty a čo keď toto bude postavené, ved táto cesta nestačí. Neviem teraz presný počet, ale má sa tam vystavať okolo 800 rod. domov Hrôza !!!. Úplne Malinovo statí dedinský ráz a bude iba obrovským neupraveným satelitom. Ešte dodám že navrch je pekne spracovaný, ulahodí oku, ale aká bude skutočnosť, ved sa stačí pozrieť do Čiernej vody. Preto sa pýtam koľko občanov tu to chce a aké výhody by nám to malo priniesť.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:3 vody Vložil: 3vody Dátum: 28.06.2012

mno vyhody mozno sa rozvine obchod a biznis v dedine cize nove prac. miesta aj pre miestnych dalej aj vystavba je uz praca pre niektorych. ten dedinsky raz treba zachovat urcite to som aj ja za.
a tie cesty mas pravdu to nebolo projektovane na take kepacity ttreba riesit a razantne a nie len slubovat ako starostka kua nech bojuje za malinovcanov. treba spustit peticiu a podat cim skor ja som za ale treba do tej peticie aj premavku zapisat,

Titulok: Zaostrené na materskú školu Vložil: Mary Dátum: 22.06.2012

Dnes ma zaujal článok z oficiálnej stránky obce ohľadne materskej školy, citujem: „Na stole starostky obce je opäť jedna petícia. Tentoraz s výzvou, aby sa riešili kapacitné problémy malinovskej materskej školy. Podpísali ju rozčarovaní rodičia, ktorých deti – pre nesplnenie prijímacích kritérií - nemôžu byť od septembra škôlkármi. V tomto roku nevyhovelo podmienkam prijatia 27 detí......“ „V Malinove je od januára 2011 podmienkou prijatia trvalý pobyt rodičov v obci, vek dieťaťa, ktoré musí do konca augusta dovŕšiť 3 roky a potvrdenie o zamestnaní oboch rodičov.“ – naozaj v všetkých 27 detí nevyhovelo podmienkam??? Podľa mojich informácií to tak celkom nie je...
Samozrejme, píšu aj návod pre rodičov, čo s tým urobiť: „Mladé rodiny si volia vlastné stratégie – hľadajú súkromné škôlky, individuálne opatrovateľky, matky pracujú z domu, rozhodnú sa pre ďalšie dieťa a podobne.“
K záveru článku chabá nádej: „Zaujímavá príležitosť sa však obci otvorila pri projekte výstavby obytného komplexu Malinovo-Studené. Obec hneď od začiatku rokovania s developerom požadovala aj výstavbu materskej školy a zdravotného strediska. Možno za pár rokov sa projekt stane realitou. Neznamená to však, že dovtedy starostka a obecné zastupiteľstvo nebudú hľadať ďalšie možnosti a riešenia.“
Ale posledná veta nemá chybu: „ A možno za pár ďalších rokov, keď aktuálny baby-boom v obci poklesne, budeme riešiť problém, čo s nevyužitými priestormi v škôlkach...“
Kto toto písal??? To je akože odpoveď starostky alebo koho vlastne? Respektíve, čo je to za odpoveď? U nás sa tomu hovorí „mlátenie hubou na prázdno“, pretože článok je len o tom, že sa posťažovali, že majú petíciu, ale aj tak s tým nebudú nič robiť, veď baby-boom o pár rokov poklesne a dovtedy nech si s tým rodičia robia čo chcú...
Celý článok nájdete hneď na úvodnej stránke obce pod názvom Zaostrené na materskú školu.

Titulok: Re:Zaostrené na materskú školu Vložil: len tak dalej Dátum: 22.06.2012

Mary neviem presne kto si ani odkial, predpokladam ze byvas v malinove, ale tie tvoje prispevky svecia o uplnej pravde a to vsetky.
bohuzial cele to zastupitelstvo a aj starostka neriesi tento problem a ani ostatne problemy. staci sa pozriet na forum na oficialnej stranke nechce sa mi verit ze od vianoc pisal iba jeden obcan aj ten kvoli zbernemu dvoru. podstate sa boja verejnosti to je moj nazor
to ze sem napises to tiez problem neriesi treba dat dokopy spolok ktorý maju dost skorumpovaneho vedenia, ignorovania dotazov , napadov, problemov treba ist na verejnu schodzu a vsetko im tam nastolit

Titulok: Re:Re:Zaostrené na materskú školu Vložil: Mary Dátum: 09.08.2012

Áno, bývam v Malinove a i napriek problémom, ktoré sú v Malinove, myslím, že je to veľmi pekná dedina. V každej obci/dedine sú problémy, tomu sa nikto nevyhne, vždy sa nájdu nespokojní občania. Aj ja som si všimla, že na oficiálnej stránke nie je veľa dotazov, ale keďže si dali podmienku, že odpovedia len na tie dotazy, ktoré sa týkajú širšej verejnosti a mali by byť podpísané, tým pádom nemusia odpovedať na veľa dotazov, pretože málokto sa dokáže podpísať svojim pravým menom, keď nie je spokojný. Myslím, že spolok, ktorý bude "bojovať" prti súčasnému vedeniu nepomôže, skôr môže vyvolať len ďalšie konflikty. Dôležitejšie je, aby sa ľudia nebáli vystúpiť so svojimi názormi a neskrývať sa za anonymné fórum, preto si myslím, že je dôležité vedieť, kedy sa koná obecné zastupiteľstvo. Všetci občania sa mali právo vyjadriť v posledných voľbách a vybrali si svojich zástupcov, neobjavili sa len tak, podľa účasti bola voliť len tretina občanov, skôr je na zamyslenie, či tí ostatní, kde boli a prečo neboli?

Titulok: Re:Zaostrené na materskú školu Vložil: MARY Dátum: 25.07.2012

Prečo stále starostka a Oú?, v BA zoberú každému dieťa do škôlky,?možno do súkromnej, tiež musia rodičia rozmýšľať kam s dieťaťom, nosia ich z jednej strany mesta na druhú stranu.Skúste si požiadať o miesto v BA, myslíte si ,že vám zoberú dieťa,nechápem toto zmýšľanie.

Titulok: Re:Re:Zaostrené na materskú školu Vložil: Mary Dátum: 09.08.2012

Prečo starostka a Oú? Pretože celý článok je na oficiálnej stránke obce, takže by to malo byť vyjadrenie Ocú, starostky alebo zastupiteľstva, ťažko povedať, keďže pod články sa nikto nepodpisuje... Viem, že tento problém nie je len v Malinove a dokonca poznám aj zákon a viem, že povinnosť majú zobrať len deti rok pred nástupom do školy, resp. deti s odloženou dochádzkou. Viem, že každý zriaďovateľ materskej školy (v tomto prípade obec) si určuje pravidlá na prijímanie žiakov sama a neviem, či si si všimol/všimla, ale ten som nekritizovala, len som poznamenala, že podľa mojich informácií nie všetkých 27 detí nesplnilo podmienky... Príspevkom som skôr chcela len poukázať na to, že článok je napísaný (podľa môjho názoru) populisticky a miestami na mňa pôsobí arogantne, ale samozrejme, je to len môj pohľad na vec a ak má niekto iný názor, neberiem mu ho.

Titulok: belgickéhý ovčiak- malinois Vložil: S.R. Dátum: 15.06.2012

Máme na predaj šteniatka belgického ovčiaka- malinoisa. Šteniatka budú k odberu koncom júna, odčrevené, zaočkované, zatetované a začipované. Obaja rodičia majú výborné povahy, výrazné pracovné vlohy, otec je účastník Majstrovstiev sveta belgických ovčiakov 2011, matka SVV 1, RTG A, CAC, R.CACIB. U šteniatok je predpoklad výborných pováh - na výcvik, do rodiny

https://youtu.be/S6q7h9WfNmM
https://youtu.be/S5v-MO9hfqQ

tel.:0911 27 05 79

Titulok: Re:belgickéhý ovčiak- malinois Vložil: občan Dátum: 23.06.2012

Skús radšej napísať darujem a nie predám. Uvidíš bude to mať väčší úspech.

Titulok: dhz Vložil: jozef Dátum: 13.06.2012

postupne budu zdielanie fotografie z aktivit, sutazi atd, zdielajte lajkujte :)) dakujeme

https://www.facebook.com/DhzMalinovo

Titulok: Re:dhz Vložil: jozef Dátum: 13.06.2012

*zdielané

Titulok: Re:Re:dhz Vložil: . Dátum: 14.06.2012

Dal som vám to už aj do zložky

https://malinovo.webnode.sk/o-obci-/spolky-a-organizacie/dobrovolny-hasicsky-zbor/

admin

Titulok: "naša" pani starostka Vložil: Mary Dátum: 11.06.2012

Ešte jedna téma... len sa mi to zdá, alebo je pani starostka nevľúdna osôbka? alebo ako inak ju mám nazvať? keď stojím na obecnom úrade, ide popri mne, pozdravím sa jej (a určite to počula), nie je schopná sa ani odzdraviť? Nebývam síce v Malinove dlho, bolo to prvé stretnutie s ňou, ale na mne nezanechalo dobrý dojem, žiaľ :-(
PS: pre prívržencov a spriaznených pani starostky: je to len dotaz, nie útok voči starostke :-)

Titulok: Re:"naša" pani starostka Vložil: zvikneš si Dátum: 12.06.2012

čo ti poviem, bolo pár vecí, ktoré som riešil aj ja a vždy mala jednu vetu už sa to rieši - to všetko potom zastavilo na tomto bode
čiže nemám len ja zlé skusenosti zle mno skor negatívne tak

Titulok: Re:Re:"naša" pani starostka Vložil: pravda Dátum: 12.06.2012

tak neviem ako vy ale ja tiež mam zážitok UŽ SA TO RIEŠY a to už hmm 5 rokov ked nie viac a nič sa nedoriešilo
som ztoho sklamaný ale čo už asi má viac starostí a iné
spokojnosť občanov je na 2. mieste asi

Titulok: Re:Re:Re:"naša" pani starostka Vložil: občan Dátum: 12.06.2012

Treba uznať vaše názory. Môj postreh je, že všade chodí autom, nebudem menovať kam...
Ale zato spravila veľa pre obec, máme ju peknú treba uznať, akurát čudne vyzerá že všetko je pekne upravené smerom od Mostu, ale pri odbočke pri bufete smerom na Tomášov je už všetko spustnuté akoby iná dedina, chodníky rozpadnuté žiadne nové stromy, ani jeden kvetináč s kvetmi na stĺpe. No jednoducho je to úplne iná časť dediny a mám taký pocit že v tej časti ani nebýva ani nerobí p. starostka tak asi preto to tak vyzerá.

<< 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>

Pridať nový príspevok